Škola a školka

Velikonoce máme rádi

Kdo by se netěšil na Velikonoce? Povídali jsme si o nich a paní učitelka Hana Honzírková připravila pro děti zajímavou aktivitu: Pekli jsme Jidáše. Z fotografií je vidět, že to všechny bavilo. A ke všemu byly naše výtvory ještě moc a moc dobré!

Než jsme se rozešli na prázdniny, čekala nás ještě jedna akce. Tradiční velikonoční dílna pro rodiče a děti byla tentokrát uspořádána v základní škole pro děti z MŠ i ZŠ. Sešlo se více než třicet rodičů a dětí a nepřeháním, když řeknu, že jsme si to náležitě užili.

Zdeněk Petržela

Z činností školní družiny

Příchod jara v MŠ

Před Velikonocemi jsme si společně s dětmi vyzdobili prostory MŠ jarními motivy. Malovali jsme velikonoční kraslice, vystřihovali kuřátka, zajíčky, zdobili větvičky ve váze a zaseli pšenici. Spoustu nápaditých dekorací také vytvořily děti společně se svými rodiči a pomohly tak vytvořit jarní atmosféru i přes nepříznivé počasí. Dne 26. 3. 2013 uspořádala ZŠ společně s MŠ Velikonoční dílnu. Zde si děti nabarvily kraslice, vyrobily dekorace z papíru nebo upletly velikonoční pomlázku. Maminky a babičky vytvářely dekorace z proutí a seznámily se i s technikou drátkování.

Děti z mateřské školy se také podílely na tvorbě programu vítání občánků, které se uskutečnilo 13. 4. 2013. Malým občánkům naší vesnice i jejich rodičům děti nejen přednesly básničky, ale i zazpívaly a zatančily s kytarou, klávesami a zobcovou flétnou.

Celou zimu v naší MŠ probíhal sběr pomerančové kůry. Zapojilo se celkem 20 dětí. Všem moc děkujeme. Nejvíce pomerančové kůry přinesly tyto děti: Anička Veselá (7,95 kg), Terezka Trávníčková (6,75 kg) a Editka Křivánková (3 kg). Celkem se vybralo 43,75 kg. Všechny děti budou za sběr odměněny.

S příchodem jarního počasí již můžeme více času věnovat pobytu venku a zkoumání přírody. Mimo jiné jsme byli na vycházce u rybníka, kde jsme měli možnost pozorovat žáby a kačeny.

Od dubna až do konce školního roku budeme jezdit do Svitav na plavecký výcvik.

Gabriela Veselá

Začátek dubna patřil hlavně svátkům jara, i když nám počasí nepřálo a napadl sníh. Ozdobili jsme si na zahradě stromy malovanými velikonočními vajíčky a vyráběli různé velikonoční dekorace, se kterými jsme následně vyzdobili družinu a chodbu.

V tomto týdnu jsme se konečně dočkali jarních teplot a mohli jsme trávit odpoledne venku. Zahráli jsme si oblíbenou hru šipkovanou.

Konec dubna bude patřit čarodějnicím. Vyrobíme si čarodějnici a 30. dubna odpoledne ji na zahradě spálíme. Všichni už se na to moc těšíme.

Lucie Hnátová, vychovatelka ŠD

Publikováno: 01.05.2013